Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

marți, 10 iulie 2012

Boală


Atunci când cineva încearcă să meargă pe un drum nepavat, plin de pericole – o acțiune pe care mulți o vor considera tabu, individul va manifesta schimbări care pot fi semnalate chiar și de cei mai puțini norocoși în ale spiritului de observație. Aceste schimbări în plan material nu reprezintă scopul, ci consecințele unor schimbări mai profunde. În procesele de alchimie internă, toată ființa este solicitată și pusă la încercare, iar acest botez prin foc ce are loc pentru un adept LHP curăță tot ce nu este necesar, înlăturând mizeria unei existențe cosmice. Suferința, durerea, agonia sunt emoții transcedentale, legături cu impulsurile primordiale.  Puțini sunt cei capabili să poarte binecuvântarea aceasta, să-și metamorfozeze esența în ceva mai pur și mai puternic. Duse la paroxism, aceste trăiri deschid porțile către o lume stranie, pe care unii adepți ai LHP o numesc Sitra Ahra (Partea Cealaltă). În timp ce această lume în care trăim este una goală, superficială, plină de iluzii și închisă în timp și spațiu, Sitra Ahra este locul sufletelor pure, spălate de orice urmă de cauzalitate. Așadar, gnoza se obține prin sacrificiu, așa cum coaja oului trebuie să fie spartă pentru ca puiul să pășească înr-o lume mai largă și să capete o nouă viață, așa și adeptul trebuie să înlăture ceea ce e inutil în drumul lui pe calea nepavată.
Emoțiile negative au în ele ceva ce omoloagele lor nu au. Cum spunea și Cioran, oamenii capabili de boală sunt cei care dobândesc cunoaștere, cei apți pentru a exista într-un plan interior. Dezvelit de tot, Adevărul nu este un medicament pe care animalul destul de limitat, Homo Sapiens, îl poate înghiți cu ușurință.
Niciun adept veritabil al Căii Stângi nu poate fi fericit. Odată stabilit acest canal cu sens dublu, unde principalul motor este reprezentat de emoții negative, acesta nu se mai închide; un capăt se găsește adânc înrădăcinat în esența adeptului până în clipa când acesta își va lăsa în spate orice urmă de iluzie.
Cât despre cei fericiți (sau cei care tind la ea), ei există degeaba. Nu e nimic mai jalnic pe lume decât o ființă care se scaldă în propria sa lumină, nefiind în stare să privească dincolo de ea, dar nici adânc în interior, doar acea coajă a oului privit din interior care excită o percepție limitată.
Schimbarea este dureroasă, deci durerea este esențială pentru apariția schimbării - doar în cazul în care cineva nu vrea să rămână la stadiul embrionar.

7 comentarii:

  1. Salut încă o dată. Văd că nu ai răspuns la întrebarea pe care ți-am adresat-o la subiectul "Thaumiel", probabil ai crezut că e altcineva care se dă drept mine și de asta, dar nu e nimic( nu am mai reținut parola de la contul vechi ). Cum nu am putut să te contactez nici pe mail, am să îți pun câteva dintre întrebarile pe care voiam să ți le adresez, aici, și să-ți împărtășesc câteva opinii. În primul rând, am mari îndoieli în legătură cu anumite aspecte ale practicilor cabalistice. Sunt conștient că această cale pretinde că duce spre evoluție, însă mi se pare că toată truda ( mulți ani, poate, pierduți, cu practicile și ritualurile ) e doar pentru a obține o stare. Dacă e să o luăm așa, acea stare se poate obține ( aproape sigur ) în mod artificial și mult mai repede, de exemplu, cu sunete de anumite frecvențe, cum sunt CD-urile de la Brain Sync(sper să nu se considere reclamă), deci, decât să-mi pierd zeci de ani din viață cu practicile, mai bine aș folosi acele CD-uri. Recunosc, nu sunt ( încă ) practicant, aș vrea să mă informez mai bine în legătură cu tot înainte de a începe și aș fi dispus să continui dacă chiar e ceva ce merită. Știu că ritualurile/practicile aduc ( sau ar trebui să aducă ) anumite beneficii, aduc o anumită cunoaștere, dezvăluie anumite răspunsuri practicantului, în funcție de ritual, însă mi se pare puțin deplasat a mânca cărbuni încinși(scuze pentru cacofonie) sau eu știu ce alte ceremonii/practici pentru a "contacta anumite qliphe". Astea mi se par doar aspecte care țin doar de creier și de felul cum percepe anumite senzații și, dacă e să merg pe ideea asta, nu e nimic mai mult decât... o senzație, o stare care favorizează activarea/inhibarea anumitor regiuni din creier, deci, în concluzie, ar fi doar niște câștiguri temporare, care n-au niciun folos după moarte, asta în cazul în care ar mai conta, dacă ar mai rămâne ceva după moarte... asta e o altă întrebare pe care vroiam să ți-o adresez : crezi în existență după moarte? Și da, în final... Qabalah, mi se pare interesantă doctrina, doar că îmi pare eronată din simplul motiv că e doar o interpretare a mai multor filozofii, în general a Vechiului Testament, o amestecătură, o ciorbă de informații, simboluri, practici, luate de ici și colo, puse într-un singur sistem. Nu am înțeles cum au ajuns să formeze acel sistem și acele teorii, cu exactitate... aici, să fac o paranteză, dacă ar fi să facem o analogie între Biblie și Qabalah, luându-ne doar după informațiile Bibliei, ar trebui ca și Qliphothul să fie supus Sephirothului, nu ? Aștept răspuns dacă cumva ai timp liber și sper să nu te simți jignit, sunt doar păreri personale și aș vrea să aflu dacă sunt corecte/greșite și dacă e vreun rost în a urma această cale, dacă merită să îți pierzi viața mergând pe acest drum, sau e ( crezi că e ) doar ceva temporar ce se pierde după moarte, caz în care nu ar avea niciun folos.
    P.S.: Tot nu am înțeles nici noțiunea de a deveni "zeu" și "creator". În ce sens? Căci nu cred că un om ( sau sufletul unui om :-? ) ar putea crea materie sau deveni "Dumnezeu", până la urmă, chiar toată rasa umană e doar un fir de praf în Cosmos ( desigur, putem evolua, dar evoluția, totuși, se petrece într-un ritm exagerat de lent și oricât de departe am ajunge tot nu cred că ne putem numi "zei", în orice sens ), deci până la urmă nu e luată în sensul în care pare să fie ( da, până la urmă pare doar o stare, deci nimic care să conteze ) , cel mult aș putea crede că un om se poate lua după principiul "I am my own God", ceea ce e puțin deprimant, având în vedere fragilitatea ființei umane, un accident cât de mic și s-a dus... și după moarte, nu e (cred) sigur câte poți controla și câte nu ( aici să nu crezi că iau cumva apărarea vreunei religii/filozofii ). Aștept răspuns și încă o dată, sper să nu te simți jignit, e doar părerea personală. Stimă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Senzațiile sunt porți către o altă lume, depinde de noi dacă vrem să intrăm sau să stăm în fața lor. Ele nu au ceva în ele, așa cum le simțim mereu, dar prin magie putem crea legătura cu ceea ce este cu adevărat divin. Ce ai zis tu cu muzica e comparabil cu: „de ce să pierd ani de zile să mă antrenez și să am o alimentație echilibrată, când pot să vegetez și să mănânc ce-mi vine și să iau pastile?!” - un sistem magic este foarte complex, un labirint prin subconștientul uman. Trebuie să-i cunoști toate dedesubturile pentru a le transcede, de aceea apar multe forme care la prima vedere nu au de-a face cu o practică ocultă. Fie că vrem sau nu, suntem legați de această lume, trebuie să o cunoaștem pentru a o putea depăși. Ai dus vorba de cărbuni încinși. E o lecție importantă, te învață să-ți depășești acel instinct de conservare, iar senzația de durere eeste fără dar și poate cea mai intensă dintre toate. Nimic nu te dă peste cap mai mult decât durerea.

    Am mai scris despre Qliphoth, de acolo se înțelege că nu e subordonat. E ca o forță care macină Creația din interior.

    Qabalah a apărut în perioada Renascentistă, reprezintă renașterea științelor oculte în Europa, cel puțin. Dacă este „o ciorbă” astanu înseamnă că e eronată. Nici sistemele din Antichitate nu erau pure. În forma lor, toate dogmele, ideologiile, filozofiile sunt transculturale. Întotdeauna a existat un schimb de idei. Voi posta un text mai vechi de al meu referitor la asta în zilele ce urmează.

    Zeu în sensul cunoașterii dobândite. Bineînțeles, e o delimitare între un om care a dobândit cunoaștere și un infatuat.

    Am mailul afișat, așteptam un mail de la tine că eu nu-ți văd adresa, nu cunosc tainele lui gugăl prea bine.

    Nu, de obicei sunt nesimțit. :))

    Dacă ai nelămuriri sau dacă am ratat ceva - că îmi cam fug ochii - te rog să-mi spui.

    RăspundețiȘtergere
  3. In legatura cu ce am zis despre Qliphoth si despre acele CD-uri in comparatie cu practica, m-am referit strict la Biblie ( ceea ce se afirma in Biblie ), respectiv la rezultat.
    Sa incep cu ce am vrut sa spun despre acele CD-uri. M-am limitat doar la rezultatul practicilor in comparatie cu ele. Nefiind inca practicant, presupun doar ca singurele diferentele dintre practica si activarea unor regiuni din creier in mod artificial ( cum sunt acele CD-uri ) sunt trairile, experientele, rezultatul fiind aproape acelasi. Da, bineinteles, e o prapastie mare intre unul bine antrenat si altul care ia pastile sau chestii de genul, dar nu stiu cat de mult foloseste practica pentru ca nu stiu cu exactitate cat de autentice sunt acele informatii date de textele qabaliste, deci m-am referit doar la acele stari obtinute, - si aici probabil esti de acord - care pot fi obtinute si artificial.
    Revenind la durere... Da, sunt de acord, la fel cum se spune in unele arte martiale, "durerea e maestrul". Insa pana la schilodire. Mancatul de carbuni incinsi probabil ar putea fi inlocuit cu ardei iuti, foarte iuti, cum sunt unele soiuri cultivate ( daca mai tin bine minte ) undeva in America de Sud si India, cu un nivel de capsaicina extrem de ridicat ( de aprox. 1 milion de ori mai multa decat intr-un ardei obisnuit ), care, din cate stiu, au facut si victime ( stiu ca suna... oribil ).
    In legatura cu adeptii caii drepte, nu inteleg de ce atat dispret fata de ei. Tocmai, asta e inca un motiv din cauza caruia ma indoiesc de LHP - adeptii RHP mi se par mai liberi. Imi pare mai liber unul impacat cu toate, chiar si cu mizeriile lumii, decat unul caruia, citez : "... i se naste si repulsia fata de lumea materiala" si probabil asta nu e tot. Nu crezi ca se poate concentra mult mai bine pe scop ( oricare ar fi acela ) unul care e impacat cu toate? Aici, tin sa fac o paranteza, referitor la Biblie, iarasi se spune : "cel ce isi va iubi sufletul, si-l va pierde, iar cel ce-si va pierde sufletul pentru Dumnezeu, il va primi" ( dau aceste citate pentru ca doar acolo mai gasesc raspunsuri - nu m-a interesat foarte mult autenticitatea raspunsului, ci doar ca e un raspuns, oricare ar fi el, cel putin plauzibil - la majoritatea intrebarilor mele ).
    Acum referitor la qlipha Gamaliel, mai exact... la sex. Nu am inteles ce legatura are sexul cu libertatea sufletului, imi pare ca ar avea doar cu sclavia lui ( aici nu mai detaliez, probabil intelegi la ce ma refer ).
    Si mai am cateva intrebari pe care le scriu pe scurt si cu asta termin, ca iar scriu romane :
    - crezi in existenta dupa moarte? si daca da, crezi ca mai ai vreun control acolo ?
    - de unde as putea face rost de un cont/o invitatie pe site-ul acela, theoccult.bz ?
    - daca ar fi sa incep cu practica, mergand pe calea mainii stangi, cu ce crezi ca ar trebui sa incep ?
    - de cat timp esti practicant si ce rezultate ai avut cu ritualurile si practica?
    P.S.: mailul pe care il folosesc de obicei e aeshma.daevaa@gmail.com , mai am si unul de yahoo de pe care ti-am lasat un mesaj mai demult cand ai scris ca incerci sa traduci Liber Azerate; in partea de jos a paginii imi apare ca sunt conectat pe Amdusias, insa cand postez mesaje pe blog, apare contul asta ( azal'ucel ), nu ma prea pricep. A mers sa pun pe follow blogul tau si sa scriu mailul de pe Amdusias ( se poate vedea la profil ), sa nu crezi ca sunt altcineva sau lucruri de genu`... Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Autenticitatea textelor poate fi una ezoterică, nu istorică. Dar cu biblia pe care o tot citezi, cum e?

    Tu vezi libertate în acest conformism și nihilism pasiv? Poate așa se simt ei, dar asta nu înseamnă că sunt liberi cu adevărat, sunt doar liniștiți în țarcul lor, la fel ca vitele care mănâncă iarbă toată ziua. Acest hedonism spiritual e lipsit de orice vlagă.

    Energia sexuală este foarte puternică și are potențial ridicat. În tantrism practicile sexuale reprezintă un punct cheie în evoluția spirituală, în sensul că primele două chakre sunt legate de energie sexuală, este scânteia care aprinde focul. În Qliphoth, Gehinnom este centrul energetic corespondent cu qliphele Nahemoth și Gamaliel și cu chakra Muladhara, iar Shaarimoth este cu qlipha Samael și cu Svadhistana. Toate cele 3 qliphe emană energie sexuală folositoare pentru primii pași ai inițierii. În LHP și în unele sisteme RHP este atestată ca ceva benefic pentru evoluția spirituală. Creștinismul este mai sterp. Și apoi, sexul e o senzație, am explicat mai sus ce e cu ele.

    „- crezi in existenta dupa moarte? si daca da, crezi ca mai ai vreun control acolo ?” - definește existența.

    „- de unde as putea face rost de un cont/o invitatie pe site-ul acela, theoccult.bz ?” - n-am invitații și nu cunosc pe cineva care să aibă.

    „- daca ar fi sa incep cu practica, mergand pe calea mainii stangi, cu ce crezi ca ar trebui sa incep ?” - depinde de fiecare, cum simte, și dacă într-adevăr vrea asta. Tu știi mai bine decât mine.

    „- de cat timp esti practicant si ce rezultate ai avut cu ritualurile si practica?” - nu răspund.

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rand mersi pentru cartea trimisa pe mail. :D
    Revenind la energia sexuala... Da, ai mare dreptate, e ok daca te referi la sexul tantric, sunt niste explicatii foarte bune, dar voiam sa punctez ideea crestinilor, care, indiferent daca exista sau nu un Dumnezeu, e adevarata: desfranarea ( sex pana la refuz si bineinteles, cu orgasme cu ejaculare ) face pana la urma glandele, organismul, mintea terci. Iar daca aceasta continua, omori milioane de celule nervoase. De asta m-am referit la acea idee... Nu sunt eu foarte informat in legatura cu practicile asociate cu Qliphothul... Si voiam sa te mai intreb ceva, tot in legatura cu asta : Cam ce practici ( in caz ca stii cumva ) sunt asociate cu sferele din triada divina ( a Qliphothului, desigur ) ? Si inca ceva... despre ceva ce mi s-a parut mie cel putin bizar, inuman si odios despre Crowley, dupa cum scrie intr-un articol : "During a 1921 ritual, he induced a he-goat to copulate with his mistress, then slit the animal's throat at the moment of orgasm" :-s. Nu stiu ce ritual bizar e asta si ce spera sa obtina cu el. Stii ce inseamna. Intrebarea e : gasesti astfel de ritualuri si in practicile qliphothice?
    Are cumva legatura cu "sexul si moartea, atractia si repulsia" asociate sferelor despre care se vorbeste in "Qabalah, Qliphoth and Goetic magic" in cadrul qliphei Golachab? :-? In postarea trecuta, cand m-am referit la existenta, voiam sa spun... manifestare/viata intr-un alt plan acauzal/cauzal sau despre ideea reincarnarii prezenta in unele religii precum budismul, eram curios daca sustii aceasta idee :-"
    PS : mersi de raspunsuri, esti de treaba :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Am uitat sa te intreb ceva : dupa sistemul celor de la Dragon Rouge, cam de cati ani e nevoie in mod normal ca un adept sa ajunga la al 11-lea nivel ( Thaumiel ) ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, așa e, nici abuzul nu este bun.

    Nu am găsit practici puse bine cap la cap în ceea ce privește Qliphothul, eu mi le fac singur după cum simt că e nevoie și eficient. De asemenea, folosesc rar practicile qliphothice (și magia în general) pentru scopuri lumești, lucrez foarte mult pentru alchimie internă. Adevăratul scop al magiei este gnoza, restul pot fi considerate teste, lucruri care totuși au necesitatea lor, dar sunt anexe.

    Nu sunt un fan înfocat al lui Crowley, nu știu ritualul. Dar da, se poate vorbi de o manifestare a qliphei Golachab. Energiile morții și cele sexuale sunt eliberate în același timp, în același punct. Thanatos și Eros uniți într-o emanație. Această energie poate fi folosită pentru multe lucruri, de la alchimie internă la distrugerea cuiva.

    Cât despre reîncarnare, pot spune că nimic nu se pierde în cauzal, iar moartea, în această realitate, e un rău necesar. De multe ori, prin moarte, te ridici într-o existență mai pură, dar tot în cadrul structurilor sephirothice, și da, există posibilitatea unui sistem circular, de „reciclare”. Moartea, totuși, are și o poartă către Sitra Ahra (Partea Cealaltă) - dar este închisă - pe care foarte puțini o pot deschide.

    Păi, mulți nici nu ajung acolo, depinde de adept. Nu știu să-ți spun.

    „mersi de raspunsuri, esti de treaba :) ” - ba nu sunt.

    RăspundețiȘtergere