Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

vineri, 26 iulie 2013

Deșertic



Indiferent de structura socială și religioasă, deșertul a fascinat prin „lipsa de amabilitate” pe care a arătat-o vieții, un spațiu dezgolit, neatins de vâltoarea convulsiilor trăirii. Și totuși, au existat ființe care i-au supraviețuit, deșertul devenindu-le casă – o conexiune între pustietatea sesizabilă și cea care sălășluiește intrinsec.

Magia/vrăjitoria qliphothică, o manifestare potentă a alchimiei interne, are efectul cel mai puternic în astfel de zone, deoarece acestea rezonează cu ceea ce se găsește în interior, departe de orice freamăt viu, mai aproape de moarte.

Frânghia timpului. Ruptă.

Sunt momente, Frânturi în timp care se separă de restul, ies din ciclul cauzal și creează o insulă de puritate în masa de nămol a existenței. Este lumea celui ce caută și alte realități. Departe, în deșert, unde creația este mutilată, vitregă față de orice viață, iar stârvurile manifestărilor cauzale care s-au aventurat zac uitate; aici, esența Haosului primordial își împrăștie tenebrele.
Această anti-lume este casa esenței noastre, este ceea ce zace dincolo de lut. Ambiguu și neînțeles, deșertul răbufnește ori de câte ori privim adânc în noi sau ghearele banalității ne sufocă îndeajuns de mult încât să ne răzvrătim împotriva destinului crud. În acele momente de chin, unde dorim pacea unui mormânt și liniștea morții, suntem purificați de păcatul creației, fiind mai aproape de primordialitatea intrinsecă, deschizând porți către propriul deșert.

)((

Acolo, în fața porților lui Nahemoth, un om descoperă cine este cu adevărat, pregătindu-se de drumul lung și anevoios, în sine, dezgolindu-se de tot ceea ce îi sufocă adevărata natură, iar odată cu accederea la sferele superioare ale anti-lumilor qliphothice, va fi mai liber, mai pur, descărnat, îngropat adânc în el însuși.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu