Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

miercuri, 8 decembrie 2010

Lucifer=Satan


În unele tradiții de ”Left Hand Path”, Satan și Lucifer sunt prezentate ca fiind două entități distincte, exprimând concepte diferite. Așadar, în aceste tradiții lui Satan îi corespunde Sudul și elementul Foc reprezentând forța distructivă a emanațiilor sinistre din stânga lui Ain Sof;  în timp ce lui Lucifer îi corespunde Estul și elementul Aer, reprezentând astfel iluminare, acesta fiind aducătorul înțelepciunii adverse a Copacului Mizantropiei. 

Mintea noastră limitată nu este capabilă să acapareze esența fără formă a acestor impulsuri, are nevoie de nume, simboluri prin care să le dea o formă prin care creierul să facă legături cu acea forță. Deci, Zeii Întunecați nu au nume și formă, Lucifer și Satan sunt nume apărute în cauzal prin subconștientul omului. Astfel, acestea devin palapbile și pentru cele cinci simțuri materiale. 

Amândouă manifestări formează Adversarul, așadar pot sugera că există  dualitate în emanația anti-cosmică. Satan și Lucifer sunt manifestări ale aceluiași impuls; Satan, acuzatorul, cel care se opune distruge minciuna și structurile limitatoare ale demiurgului, iar Lucifer aduce adevărata lumină în spiritul omului, cunoașterea care i-a fost interzisă de către tirania emanațiilor cosmice. Împreună ca unul, Adversarul aduce fructul interzis omului orb, eliberându-l din stagnare, aducându-l pe drumul care duce contra ordinii naturale. Pentru ca ceva să renască, trebuie întâi să moară.

Drept urmare, Lucifer și Satan au aceeași esență, iar eliberarea și dobândirea înțelepciunii adverse sunt două principii care stau la baza transcedenței omului într-o ființă divină. Altfel spus, Satan/Lucifer este impulsul care conduce omul spre adevărata evoluție, în antiteză cu structurile sephirothice care conduc la stagnare și supunere.

În practicile oculte, Satan este folosit într-un context care necesită forțe distructive, pe când Lucifer apare în ritualuri care necesită dobândirea gnozei, a înțelepciunii.    
                                   
                                                                      Ave Lucifer! Hail Satan!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu