Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

marți, 28 decembrie 2010

Succesul unui act de magie - partea a II-a

Așa cum am specificat în prima parte, cheia succesului în practica ocultă o reprezintă întreruperea gândurilor care străbat creierul, concentrarea rămânând numai asupra lucrării de față, fie că este vorba de evocarea/invocarea unui demon sau de proiecție astrală. Această stare în care toată concentrarea creierului se resfrânge asupra unui singur lucru este neobișnuită și solicită practicantul la eforturi mari pentru a o menține. De aceea, pe lângă exercițiul de control al minții de la prima parte, mai există o serie de moduri care poate ajuta la creșterea eficienței acestei stări. Două moduri principale prin care gândirea poate fi oprită sunt reprezentate prin două moduri diferite de abordare: modul inhibitor, care semnifică privarea de orice senzor extern, Adeptul rupându-se de lumea cauzală; și modul exhibitor, prin care mintea e „bombardată” cu o sumedenie de stimuli externi, forțând creierul să își închidă temporar anumite funcții.

În dorința de a desena cititorului o imagine mai clară, voi da câteva exemple pentru ambele moduri. Închiderea cenzorului psihic folosind prima metodă menționată se obține prin controlul minții explicat la prima parte, privarea senzorială, privirea într-un punct fix sau epuizarea organismului prin efort fizic susținut sau insomnie. Modul exhibitor este reprezentat prin excitare sexuală, durere, emoții precum mânie și/sau teroare, muzică sau chiar mersul corect. Sunt sigur că ultima ridică un semn de întrebare, dar din experiență proprie, pot spune că este eficientă. Mergând încet, cu spatele drept și cu privirea fixă îndreptată înainte, absorbit de tot orizontul vizual, mintea își va diminua gândirea haotică devenind astfel lucidă.

În ceea ce privește metoda a doua, de notat este faptul că acești stimuli sunt necesari în cantități extreme pentru a avea rezultatea, atlfel gândirea va deveni și mai dezordonată. Desigur, acest lucru nu se poate aplica mersului corect.

Deși în antiteză, aceste două modalități duc la același rezultat, de închidere a minții raționale, de oprire a dialogului intern, deschizând astfel poarta îngustă a Gnozei. Rămâne la latitudinea fiecăruia ce modalitate folosește. Transorfmă-te într-un lac liniștit sau într-un vulcan în erupție, e același lucru. De specificat că nu poți fi ambele în același timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu