Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Sacrul Feminin - inițierea prin sexualitate

O componentă importantă a manifestării lui Lilith este exprimată prin sexualitate.  Mai exact spus, cunoașterea și înțelegerea propriilor impulsuri de acest gen formează o etapă de inițiere, deoarece cunoașterea acestora și înțelegerea factorilor care declanșează sau suprimă astfel de emoții creează un echilibru intern, un pilon important al Sinelui. De aceea, este important pentru Adept să insereze aceste impulsuri în ființa lui, numai așa va putea să le canalizeze spre ceva folositor lui. Reversul medaliei apare deseori în religiile monoteiste din această eră, unde suprimarea acestui instinct este considerată o virtute, aducând în primă fază frustrări, apoi dezechilibre, iar în ultimă fază o catastrofă interioară, născând monștrii. Aceasta este dovada că sexualitatea nu poate fi suprimată, iar dacă se încearcă, se va comporta ca un cancer care consumă ființa omului „virtuos”.  Această perspectivă a religiilor de RHP, imprimată și societății timpului nostru, ajută Adeptul să se desprindă de aceste idei preconcepute prin practicarea opusului gândirii majorității. Prin acest lucru, el își întărește opoziția față de curentul majoritar al gândirii colective, câștigând o doză în plus de libertate.

În cadrul tradiției Căii Mâinii Stângi, Sacrul Feminin este cel care dă viață, care aprinde scânteia, este Haosul manifestat până în cel mai superficial nivel. În acest articol nu voi mai face referire la înfățișarea din mitologia iudaică, ci îmi voi îndrepta atenția spre o zonă exotică, mai puțin cunoscută; voi face trimitere la mitologia persană. Aici, Az, născută din esența Adeversarului, este cea care îl trezește pe Ahriman, devenind astfel scânteia care dă naștere focului. De asemenea, Ea este cadoul pe care Ahriman îl primește de la Zurvan, tatăl lui, spunându-i că este parte din el și avertizându-l de partea vampirică a acesteia. Așadar, și în această manifestare se observă partea devoratoare a Sacrului Feminin; Az este pofta sexuală care atinge subconștientul fiecărui individ, cea care îl distruge sau îl creează. 

Corupția acestei emanații apare și în sângele menstrual, semnificând sterilitatea în planul cauzal, dar fertilitatea în Haos. Mai mult de atât, în practicile oculte care implică astfel de manifestări, această substanță este extrem de folositoare datorită simbolisticii și forței pe care o emană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu