Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

joi, 23 decembrie 2010

Succesul unui act de magie - partea I

Toate emoțiile și fenomenele care au loc la nivel cauzal în creierul omului prezintă o dualitate, doi termeni complementari care se definesc reciproc. Iubirea nu poate fi percepută fără ca ura să existe, binele nu poate exista fără rău, plăcerea este definită de durere și lista poate continua. Acest lucru se întâmplă deoarece mintea rațională nu poate percepe aceste lucruri, ci diferențe, nu își poate defini impulsurile altfel decât să le constrângă într-un mediu contradictoriu, așa se vor contrasta față de celelalte. Așadar, toate senzațiile și emoțiile ființei umane sunt duale și reprezintă limitări, singurul lucru singular, care nu poate fi definit prin altceva este Sinele, Flacăra Neagră.

Flacăra Neagră este prinsă în pânza Ego-ul, pierdută printre nenumăratele gânduri care străbat mintea. Având o origine și o manifestare diferită față de lumea cosmică, aceasta din urmă tinde să o cenzureze, să o constrângă, punând bariere către Sine, făcându-l greu de atins. Într-un univers al cauzei și efectului, Sinele, care este dincolo de legile cosmice și de manifestrăile lor, Flacăra Neagră este inaccesibilă minții raționale a omului . De aceea, mulți sunt inconștienți de forța lor lăuntrică, rezumându-se la câteva pasiuni superficiale. Conștientizarea acestei puteri, dincolo de orice iluzie, este un proces nenatural pentru această existență, aducând nebunie sau înțelepciune Adeptului. Sau probabil pe amândouă în același timp. 

Deocamdată voi lăsa teoria și voi împărtăși un exercițiu extrem de util, după părerea mea cel mai important: închiderea gândurilor. Locul ideal este undeva unde este liniște deplină. Primul pas este de așezare într-o poziție confortabilă și încetarea și celei mai mici mișcări. De preferat într-o poziție verticală. Vei observa că mintea este alertă, fiind străbătută de nenumărate gânduri. Privește-le în mod pasiv, cu detașare, ca și cum nu ți-ar aparține. 15-20 de minute sunt suficiente la această etapă. Următoarea este controlul respirației, care trebuie să fie constantă și controlată, cu inspirări adânci și expirări ușoare. Ultima etapă este aceea de închidere a tuturor gândurilor. Odată  cu aceasta va veni și conștientizarea propriei esențe și detașarea față de Ego. Este foarte greu de menținut acest contact, iar o secundă poate fi considerată un succes. Aceasta este o modalitate de a intra în contact cu Sinele, cea inhibatoare, cealaltă se referă la „bombardarea” Egoului cu sunete, imagini, senzații precum durerea sau orgasmul, astfel mintea, instinctiv, se va închide în ea, lăsând liber ne-gândirii. Acestea două, deși în antiteză, ajung la același rezultat. Poți fii ca o apă liniștită sau ca un vulcan dezlănțuit, în mod paradoxal, este același lucru. De asemenea, pentru ca orice act de magie să aibă succes, este necesar ca Adeptul să atingă această stare, cea de eliberare temporară față de condiția normală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu