Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

sâmbătă, 2 iulie 2011

A'arab Zaraq


A'arab Zaraq este cel mai îndepărtat nivel astral al părții întunecate al copacului qabalistic. Netzach este rivalul sephirothic al acestei Qliphe. Netzach semnifică victorie, iar victoria este un aspect central și pentru anti-polul ei întunecat. A'arab Zaraq reprezintă bătălia, iar forțele sale sunt invocate de magician pentru victoriile în bătăliile vieții. Zei războinici, precum Odin și Baal, în forma lor demonică sunt asociați cu această sferă. În Qabalah, Baal este văzut ca fiind demonul conducător în A'arab Zaraq.

Simbolul lui Netzach este porumbelul alb, ce corespunde cu iubire, puritate și pace. Corbul este simbolul lui A'arab Zaraq. A'arab Zaraq înseamnă „Corbii Dispersiei”. Corbul este rivalul negru al porumbelului și reprezintă război și furtună, dar de asemenea pasiune, păcat și înțelepciune interzisă. Trăiește de pe urma morților câmpului de luptă și este un spirit liber al morții. Corbul este de asemenea pasărea vorbitoare ce aduce mesaje și profeții, conștiința liberă a magicianului, împrăștiindu-se precum corbii lui Odin pentru a aduce cunaoștere și înțelepciune.

Corbul corespunde cu sufletul magicianului atunci când zboară în extaz, rezultatul întâlnirii dintre viață și moarte ce are loc în inițierea Qliphothică. Trecând printr-o moarte simbolică, magicianul nu se mai teme de moarte, și în același timp învață cum să trăiască. Această „inițiere a morții” începe în această Qliphă și este împlinită de iluminarea din Thagirion. Corbul zboară prin marea neagră a coșmarurilor care este Paroketh, voalul ce separă planul astral de planul mental. A'arab Zaraq este ultima lume a planului astral.

Aceasta este sfera emoțiilor întunecate. Aici putem găsi furtuni ale sentimentelor interzise și instincte obscure. Magicianul întâlnește expresii explozive creative. A'arab Zaraq este asociată cu arta și muzica. Aceasta este sfera Romanticului și poetului Sturm und Drang. Magicianul poate fi eliminat dacă nu este concentrat asupra scopului de a ajunge la Qlipha Thagirion și dacă nu urmărește drumul corbului la Soarele Negru.

În A'arab Zaraq magicianul trece printr-un botez. Porumbelul din Netzach apare în botezul lui Isus, sau a altor adepți ai tradiției luminii, dar în baptismului magicianului Căii Stângi apare corbul. În A'arab Zaraq apare un potop ce îneacă vechea lume pentru ca o nouă lume să poată fi creată. Magicianul trece prin faza alchimică Nigredo unde părăsește vechea lume. După „botezul negru” magicianul, similar cu un pelerin în Calea Stângă, lasă totul în urmă ce nu este în cadrul căii. A'arab Zaraq este pasărea ce lasă oul în urmă să zboare către Thagirion și către nivelul mental. Hermann Hesse descrie acest proces în cartea sa, „Demian”:

„Pasărea sparge oul. Oul este lumea. Pentru a fi născut trebuie distrusă o lume. Pasărea zboară către Dumnezeu. Dumnezeu este Abraxas.”

Venus cea albă și pură aparține de Netzach, iar Venus cea Neagră corespunde cu A'arab Zaraq. Venus cea Neagră este numită Venus Illegitima și este zeița perversiunilor. Iubirea ei este sterilă la nivelul lumesc, dar fertilă în magician și în nivelurile superioare. Prin ea, magicianul poate fi născut în lumile superioare. Magicianul este născut ca propriul său copil și devine una cu sinele superior sau „Daemon”. Venus Illegitima este mama acestui Daemon. Ființe demonice sunt create de uniunea sexuală dintre ființe pământeșți și spirituale. Nephilimii din biblie, bastarzii, au fost născuți în urma uniunii dintre fii cerului și fiicele pământului. Sinele superior sau Daemonul magicianului aparține nivelului următor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu