Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

duminică, 3 iulie 2011

Golachab

Golachab este cea mai brutală dintre sferele Qliphothice. Numele acestei Qliphe este relevator pentru natura acestei sfere: „incendiatorii”, „înflăcărații”, „vulcanii” sau „cei ce ard în flăcări”. Conform anumitor teorii, aceasta este reflexia lui Geburah, Sephira din care s-a născut Qliphoth-ul. Geburah este forța imperativă și represivă care în mituri este comparată cu focurile Iadului. Geburah este mânia lui Dumnezeu ce inspiră frică în cei pioși. Este aspectul sever al lui Dumnezeu și al Copacului Vieții. Unii susțin că forțele Qliphoth-ului sunt o pedeapsă de la Dumnezeu. Qliphoth-ul este haosul și bântuirea pe care Dumnezeu le trimite omului nesupus. Cum a fost menționat mai sus, mulți qabaliști susțin că furia lui Dumnezeu a creat o spărtură în Creație, iar mânia ce a pătruns a cauzat formarea Qliphoth-ului. Cea mai comună teorie cu privire la Geburah și Golachab este aceea că Pomul Vieții este format dintr-un echilibru dintre mila lui Dumnezeu (Sephira Chesed, numită și Gedulah) și severitatea lui (Geburah). Laturile întunecate ale acestor Sephire conțin aceste funcții într-o formă dezechilibrată. Anti-polul dezechilibrat al lui Chesed corespunde cu lipsa de restrângere, iar latura întunecată a lui Geburah corespunde cu lipsa de milă.

Golachab aparține planului mental și este unul din cei doi poli prin care operează Thagirion. Thagirion reprezintă Sinele și iluminarea întunecată. Thagirion este personalitatea totală, sau Sinele, ce operează în existență printr-o cooperare completă între forță, viziune și acțiune. Cei doi poli ai planului mental sunt plăcerea și suferința. Factorul plăcerii aparține lui Chesed, suferina lui Geburah. Ei sunt aranjați într-o structură specială și adoptă anumite principii, cum ar fi mila lui Dumnezeu și severitatea. Sephirtoh-ul operează într-un cosmos ordonat ce este ilustrat de Copacul Vieții. Omologii Qliphothici ai plăcerii și suferinței nu există în aceste structuri, dar operează în haos. Aici se schimbă în mod general, iar plăcerea trece în suferință și suferința devine plăcere. Putem găsi în aceste două sfere o formă de complex sado-masochist în care reprezintă simultan plăcerea și suferința, atracție și repulsie, sexul și moartea. Aceste două Qliphe sunt conduse de demoni patroni ce sunt deseori asociați, adică Astaroth și Asmodeus; cei doi demoni centrali ai doctrinei satanice originale. Asmodeus conduce Golachab. Asmodeus, al 32-lea demon Goetic, apare în numeroase grimoare și în literatura apocrifă. Este numit „Samael cel Negru” și este fiul lui, sau un aspect al lui Samael.

Golachab și Asmodeus reprezintă focul violent, revoluția și rebeliunea. Această Qliphă corespunde cu Marte, planeta războiului. Asmodeus rupe legături conjugale și inspiră promiscuitate. Magicianul ce atinge această Qliphă învață cum să controleze și să inverseze experiențele de plăcere și suferință într-un mod care rupe structurile Sephirothice. Golachab este asociată cu forțe extrem de violente și periculoase, și cele mai brutale ritualuri de blestemare vin din această sferă. Adepții ce lucrează cu Golachab pot folosi anumite ceremonii ce implică focul: mâncatul sau mersul pe cărbuni încinși, sau ritualui speciale de sado-masochism pentru a contacta forțele acestei Qliphe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu