Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

duminică, 3 iulie 2011

Abisul


Între nivelul divin și sferele inferioare se găsește un Abis. În tradiția luminii acesta poate fi conectat cu o pantă enormă ce conduce la partea întunecată. În această parte Abisul nu există în aceeași manieră. Adeptul luminii ce eșuează în încercarea de a ajunge la triada divină cade în Abis și poate deveni o victimă a forțelor haosului ce locuiesc aici. Din perspectiva părții întunecate, totuși, Abisul poate însemna un râu ce separă cel mai întunecat centru al lumii de jos de părțile înconjurătoare.

În Qabalah, Abisul este numit „Masak Mavdil”. În Abis și în râul său întunecat se află toți adepții ce au eșuat, înnecați. Prin trecerea Abisului, forma limitată, veche a magicianului moare. Toate atributele ce au determinat viața și voința adeptului au fost lăsate în spate. Adeptul este transformat în Abis. Forțele întunericului înlătură toate limitările ce rețin sufletul magicianului de a deveni divin. După Abis, sufletul devine ca un diamant negru ce duce în el toate culorile vieții.

Fizic, Abisul corespunde cu gâtul și cu partea din spate unde coloana trece în creier. Aici putem găsi chakra Vishuddi, care este comparată cu un lotus albastru cu 16 petale. Ființe și entități precum Abbadon (Îngerul Abisului) și Choronzon se găsesc în Abis. Ei consumă părți din Sinele vechi și limitat pe care magicianul le lasă să moară în Abis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu