Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

sâmbătă, 2 iulie 2011

Gamaliel


Influența lui Lilith continuă în următoarea Qliphă. Aici a luat o formă mai personificată ca fiind conducătoarea lui Gamaliel. Poziția lui Lilith în Gamaliel joacă o importantă parte în rolul său ca regină a lumii, și de aici controlează lumea, fiind forța ascunsă a acesteia. Gamaliel este umbra lui „anima mundi”, „sufletul lumii”. Gamaliel este sfera viselor și partea întunecată a lui Yesod. Visele pe care omul nu poate, sau nu dorește să și le amintească în starea trează, pot fi găsite în Gamaliel. Aceste vise întunecate au un caracter revelator și expun părți ale individului pe care se poate să nu vrea să le accepte. Visele întunecate sunt cenzurate de ego și sunt reprimate până în Qlipha Gamaliel. Așadar Gamaliel este „Qlipha viselor întunecate”.

Gamaliel este, în principal, sfera sexualității interzise. În timp ce Adam și Eva reprezintă sexualitatea doar pentru reproducere, Lilith și iubiții săi demonici corespund unei sexualități inițiatice în care forța lui Eros este folosită pentru a atinge stări superioare de conștiință. Un magician al întunericului intră în Gamaliel pentru a deveni conștient de mecanismele sexualității, drept urmare va înceta să fie sclavul instinctelor ascunse. Originea poftei sexuale este de asemenea arătată în această Qliphă. Magicianul va ajunge la o înțelegere a structurilor instinctelor primare și va învăța cum să folosească sexualitatea pentru progresul magic.

Sephira Yesod și Qlipha Gamaliel aparțin amândouă sferei astrale. Toți părăsesc corpul fizic noaptea în timpul somnului. Aceste experiențe sunt parte unor vise mai adânci care în general sunt uitate. Pentru un magician este de o mare importanță să țină minte aceste vise pentru a avea control asupra lor și a ajunge conștient la planul astral. Magicianul încearcă să călătorească prin sferele astrale normale care sunt reprezentate de Yesod și să treacă mai departe către regiunile mai depărtate și mai întunecate ce aparțin lui Gamliel. În timpul călătoriilor astrale prin lumile erotice ale lui Gamaliel, magicianul va întâlni succubus și incubus, iubiți demonici. Vor invita magicianul la o orgie astrală în care chiar și cea mai mică dintre dorințele magicianului va ieși la suprafață. Dacă va avea slăbiciuni, magicianul poate fi vampirizat și lăsat ca o epavă; în schimb magicianul va încerca să folosească orgia pentru a atinge stări de extaz ce eliberează sufletul.

Yesod corespunde cu luna. Gamaliel corespunde cu partea întunecată a lunii. Această parte a fost deseori conectată cu vrăjitoarele și cu practicile lor. Cultul vrăjitoarelor a fost o religie sexuală cu elemente orgiastice. Sângele era o parte esențială din acest cult deoarece fazele lunii corespund cu ciclul menstrual. Sângele lunar corespunde cu fertilitatea și viața și cu relația sa constantă cu moartea. Menstruația este un semn al vieții ce este pierdut în sânge. Eva reprezintă fazele fertile, în timp ce Lilith reprezintă faza de menstruație. Luna este atât moartea cât și sexualitatea. Entitățile care au fost asociate cu această sferă are atât elemente de sexualitate cât și de sânge. Sacrificarea de către magician al propriului sânge și al propriului fluid sexual poate fi găsit în mai multe ritualuri de vrăjitorie ce sunt asociate cu Gamaliel.

Zeii cultului vrăjitoarelor aparțin lui Gamaliel: Pan, Dionysus, Frey, Baphomet și Diavolul medieval. Toate sunt deități falice, deseori încornorate sau sub formă de țap. Dintre deitățile feminine putem găsi zeițe precum Hecate, zeița vrăjitoarelor și fantomelor, sau zeițe ce reprezintă erotismul și vrăjitoria precum Freya, dar de asemenea zeițe ale morții ca Persephone sau Hel. Creaturi vampirice pot fi găsite în Gamaliel și sunt caracterizate de combinarea de viață și moarte, sânge și sexualitate.

Vampirii și alte entități care, în mituri, combină Eros cu Thanatos, sexualitate și moarte, bântuie Gamaliel. Forțele vampirice ale lui Gamaliel se străduiesc să canalizeze forța vitală mai adânc în tunelurile Qliphothice. Acest proces este făcut posibil când energia sexuală este trezită prin visele erotice și viziunile transmise de Gamaliel. Energia vitală curge în jos spre lumea Qliphothică și împrospătează forțele care se dezvoltă aici. În acest proces, magicianul lucrează ca un alchimist și trebuie să intre adânc în întuneric pentru a găsi piatra filozofală sau elixirul vieții. Adeptul trebuie să urmeze acest curs în mod conștient și cu control. Dacă acest lucru se întâmplă inconștient, puterea personală se poate pierde în necunoscut. Atunci magicianul va fi lăsat ca un zombi și va trebui să devină vampir pentru a lua energie de la alții.

Lucrul magic la Gamaliel este de o natură astrală. Include călătorii în astral, visatul conștient și chemarea de succubus și incubus. Pentru a explora Gamaliel, se poate folosi disciplina pentru a sta trez pentru câteva zile, ceva ce poate aduce la apariția viselor clare.  De asemenea, magicianul poate experimenta și abstinența pentru perioade îndelungate de timp pentru a crește energia sexuală și a da astfel posibilitatea unui contact mai puternic cu Gamaliel. Concentrarea meditației abstinenței va fi la Chakra Svadhisthana, care este localizată la organele genitale. Această chakră corespunde cu Yesod-Gamaliel și este comparată cu o lotus oranj. Magicianul trebuie să se concentreze în spatele și în interiorul chakrei. Starea atinsă de această operație este potrivită pentru a chema succubus și incubus, dar cel mai important pe însăși împărăteasa Lilith. Lilith poate fi chemată prin incantația menționată mai sus. Ea apare ca o femeie frumoasă dezbrăcată. Câteodată apare cu un corp de șarpe de la brâu în jos. În unele situații, Lilith poate apărea ca o regină-vampir sau ca un păianjen care țese o pânză a viselor. Artistul Franz von Stuck (1863-1928) a realizat portrete frumoase cu femei dezbrăcate apărând împreună cu șerpi demonici. De asemenea, artiști precum Gustav Klimt și Hon John Collier au prezentat, cu picturile lor, o viziune în întunecata, dar senzuala lume a lui Lilith ce poate fi experimentată în Gamaliel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu