Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

sâmbătă, 2 iulie 2011

Qlipha Lilith


Lilith, mama demonilor, regina vampirilor, conducătoarea prostituatelor și împărăteasa răului, este o deitate care a bântuit omenirea de pe vremea sumerienilor până în ziua de astăzi. Este menționată în manuscrisele sumeriene ca Lil și era temută ca un demon devastator al furtunii. Numele ei va fi mai târziu asociat cu Layil, cuvânt semitic ce înseamnă noapte. Lilith a fost temută, dar de asemenea a fost dorită datorită frumuseții sale mitice. Bântuie atât bărbații cât și femeile în timpul nopții și seduce pe cei adormiți cu plăceri sexuale care depășesc orice lucru care poate fi generat la nivelul lumesc. Lilith este menționată în textele iudaice vechi precum Zohar și Talmud și în manuscrisul Alfa Bet Ben Sira este spusă povestea clasică despre Lilith. Ea a fost prima nevastă a lui Adam și a fost creată independent de el. Acest fapt a dus la situația, așa cum am menționat anterior, în care a refuzat să stea dedesubtul soțului ei. Lilith s-a retras în deșert unde a întâlnit creaturile damnate și alungate ale Creației, și este menționată ca fiind mama demonilor.

În misticismul iudaic Lilith este luna originală ce a radiat din propria putere astfel refuzând să cedeze soarelui. Așadar, luna a fost pedepsită fiind lăsată să reflecte lumina soarelui. Lilith este forța feminină preistorică ce a fost izgonită deoarece nu era loc pentru aceasta. În locul lui Lilith a fost pusă Eva. Eva este femeia bună, potolită care se subordonează ordinelor zeului masculin. Lilith este demonul violent și întunecat ce a fost forțat în exil. Prin condamnarea sa Lilith a trecut într-o existență întunecată și a devenit o existență Qliphothică. Aspectul lunar al lui Lilith aparține mai ales Qliphei Gamaliel acolo unde conduce. Lilith este atât o Qliphă cât și demon. Ca o Qliphă este natura sălbatică și întunecată care este partea sinistră a planului material și cea care deschide porțile spre latura cealaltă a existenței. Ca un demon, conduce sfera Gamaliel care corespunde cu partea întunecată a lunii și cu regiunile interzise ale planului oniric.

Qlipha Lilith corespunde cu sălbaticul și carnalul. Lilith este numită sufletul animalelor sălbatice, și este de asemnea Mama Natură în aspectele sale mai violente. Printre anticii sumerieni era numită Lil și era reprezentată de furtunile distructive și uragane. Ea este aspectul existenței fizice a omului ce nu poate fi controlat. Așadar, omul încearcă să nege și să reprime aceste părți prin crearea unei structuri pentru existența lui în care această forță sălbatică este incapabilă să intre. Dar această forță, totuși, penetrează neîncetat structurile noastre cu forța sa sălbatică și distruge orice încercare de creare a unui Eden pașnic. Lilith nu va sta dedesubt. Aceasta poate fi văzută ca o metaforă a Mamei Naturi ce nu se lasă exploatată. În orice moment ea își poate deschide pântecul și poate să înghită monumentele falice ale omului. Ea este cutremurul ce devorează zgârie-norii și turlele bisericilor în pântecul ei, și este întunericul gothic ce trezește demonii, chiar și în mintea ateistului sensibil. Artiști romantici, precum Caspar David Friedrich și Arnold Bocklin, descriu în lucrările lor cum forțele sublime ale naturii cuceresc civilizația umană. Desenele acestor artiști, care descriu cum o natură grandioasă și întunecată deschide poarta către partea cealaltă, prezintă magicianului o bună imagine a aparenței Qliphei Lilith.

Lilith este mama demonilor, și în ea magicianul trebuie să caute celelalte Qliphe. Spre ea arată pentagrama magică. Pentagrama magiei sinistre indică jos spre pământ, spre sol, spre vremuri antice și spre primordial. Aici se găsește Qliphoth-ul. Qliphoth-ul este realitatea pe care o refuzăm să o vedem. Un magician al Căii Stângi nu refuză, așa cum face adeptul tradiției luminii, holbându-se în ceruri în căutarea unei lumi utopice. Un magician al întunericului se uită către pământ pentru a căuta comorile care au fost ascunse mii de ani. Pântecul lui Lilith este poarta către lumea de jos și către sferele Qliphoth-ului, iar magicianul trebuie să penetreze în Lilith pentru a fi capabil să atingă regiunile ascunse în care comorile inimaginabile, forțele și abilitățile pot fi găsite. De asemenea din pântecele ei magicianul cheamă demonii Qliphoth-ului. Pântecul lui Lilith este mormântul în care adeptul intră, coborând în regatul morții și în lumea de jos într-o călătorie inițiatică spre renaștere.

De fapt, a găsi Qlipha Lilith este prima dificultate pentru magicianul Qliphothic. Lilith este anti-lumea lui Malkuth. Aceasta înseamnă că există în mijlocul lumii noastre, dar în aspecte de care omul nu este conștient. Printr-o explorare a principiului consistent lumii pământești, se poate găsi Qlipha Lilith prin vederea dincolo și împotriva acestor principii. Starea psihologică normală este nivelul de bază al conștiinței în existența umană. Somnul este absența acestei stări, iar somnul este de asemenea pântecul Qliphei Lilith. Părți suprimate ale minții apar în vise și deseori pot lua forme demonice reflectând atât dorința cât și frica noastră.

Qlipha Lilith se poate deschide prin cele mai neașteptate căi și în cele mai neașteptate locuri. O bancă în mijlocul orașului, care din motive misterioase este rar aleasă sau chiar văzută de pietoni, poate fi o poartă către lumile lui Lilith. Un cuvânt ciudat spus într-un context deosebit poate fi formula ce cauzează deschiderea pântecului său. Un mod eficient de a contacta Qlipha Lilith este de a ieși în sălbăticie pe timpul nopții și de a medita asupra umbrelor și a întunericului unde obiectele nu mai sunt vizibile și sunt acoperite de o ceață întunecată; aici poate fi găsită Lilith. Acest întuneric este pântecul ei, și acesta este scopul invocărilor magicianului. Nenumărate incantații au fost folosite în încercările de a o izgoni pe Lilith, dar pentru adeptul Căii Stângi din toate timpurile au fost create și invocații pentru a o contacta. Dacă următoarea formulă este spusă de 13 ori, se presupune că apare Lilith:

marag ama lilith rimok samalo naamah

În timpul contactului cu Qlipha Lilith o idee abstractă sau un impuls emoțional puternic poate fi primit. În alte situații, magicianul poate întâlni demonul conducător al Qliphei sau poate intra în tunelurile Qliphothice.

Qlipha Lilith este condusă de Naamah. A fost numită fiica sau sora mai mică a lui Lilith. În viziuni apare ca o regină puternică îmbrăcată în haine prețioase și bijuterii. Câteodată este seducătoare, dar poate avea și un caracter tiranic. Când magicianul încearcă să canalizeze forța Qliphei, Este chemată Naamah. Această forță este folosită în principal în ritualuri pentru influență și control la nivel material. Lilith este partea întunecată a lui Shekinah, și corespunde cu Sophia și cu Shakti. Shekinah, Sophia și Shakti sunt înțelepciunea și forța ce sunt ascunse în planul material. Când se trezește, această zeiță misterioasă și întunecată poate aduce omul la divin. În mituri această zeiță este comparată cu un șarpe și corespunde cu forța primordială teribilă ce exista la începutul timpului înainte ca zeul masculin al luminii să creeze lumea. Ea este Leviathan sau Tiamat: haosul antic ce exista înainte de crearea cosmosului. În tradiția Tantrică, Lilith apare ca zeița Kali. Kali este forța sălbatică ce dansează în extaz și distruge cu o mână și creează cu cealaltă. Este atât otrava ce aduce somnolența dar în același timp este și înțelepciunea care trezește. Kali corespunde cu un vulcan latent ce clocotește în om și este numită și Kundalini, deseori fiind în corespondență cu șarpele sau cu dragonul. În terminologia Tantrică, Lilith corespunde cu partea din spate a chakrei Muladhara. Muladhara este zona energetică ce este localizată între anus și genitale, acolo unde doarme dragonul. O modalitate de a contacta Qlipha Lilith este de a medita asupra Chakrei Muladhara. Muladhara este comparată cu un lotus roșu, iar în acest caz magicianul meditează la partea din spate a lotusului. Aici poate fi găsită prima peșteră Qliphothică în care Dragonul se odihnește înainte de trezirea sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu