Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

duminică, 3 iulie 2011

Gha'agsheblah


Gha'agsheblah este cea mai înaltă Qliphă dintre cele ce se află sub triada superioară. Gha'agsheblah este forța ce conduce toate sferele Qliphothice ce se află sub Abis. Cea mai înaltă triadă corespunde ideilor și conștiinței divine. Cele șapte niveluri de jos corespund cu grade diferite de concretizare a ideilor. Atât Gha'agsheblah cât și omologul luminos sunt asociate cu Demiurgul, creatorul ce dă formă lumii. Cele șapte lumi de sub triadă pot fi comparate cu cele șapte zile în care Dumnezeu a creat lumea, conform bibliei. Actul Creației apare ca un impuls în Chokmah primind o formă negativă în Binah. Binah garantează spațiul pentru ca ceva să fie creat, similar cu topirea unui metal într-un mulaj. Chesed este principiul ce umple forma așadar creează o existență pozitivă. Deci Chesed face impulsul din Chokmah concret și acționează ca Chokmah, dar la un nivel concret. În triada seuperioară, toate principiile sunt doar potențiale și nu idei veritabile.

Atunci când adeptul întâlnește Gha'agsheblah, este inițiată prepararea pentru părăsirea nivelelor concrete și călătoria în esența absolută a univerului ce este găsită în cea mai înaltă triadă. Gha'agsheblah reprezintă forțele ce testează adeptul înainte de începerea călătoriei în Abis. Gha'agsheblah dezbracă complet adeptul înaintea Abisului și a triadei superioare a Qliphoth-ului. În folclorul sumerian al coborârii zeiței Inanna în lumea de jos, ea trece șapte porți pentru a ajunge la tronul surorii ei, Ereshkigal. La fiecare poartă ea este forțată să înlăture un articol de îmbrăcăminte până când ajunge goală. Îmbrăcămintea corespunde cu cele șapte atribute ale vieții pe care trebuie să le lase în urmă pentru a sta față în față cu moartea. Cele șapte Qliphe din spatele Abisului reprezintă cele șapte porți ale lumii de jos. Gamaliel înlătură atributele lui Yesod, Samael pe cele ale lui Hod și tot așa, până când magicianul stă gol în fața Abisului. Forțele Qliphothice distrug învelișurile materiale, atributele, iluziile ce sunt obstacole în întâlnirea întunericului și celei mai superioare înțelepciuni. Gha'agsheblah înlătură ultimul strat de îmbrăcăminte și ghidează adeptul către Abis și domeniile cele mai profunde ale lumii de jos.

Gha'agsheblah reprezintă nivelurile superioare ale misticismului erotic. În acest nivel, suferința și plăcerea sunt transcedentate și se schimbă una pe cealaltă într-o energie extatică ce se află dincolo de polaritatea dintre atracție și repulsie. Adeptul se duce dincolo de orice diferență dintre plăcere și suferință. Energia morții, Thanatos, este transformată în energia vieții, Eros, iar goliciunea Abisului este umplută cu energia ce dă posibilitatea unei renașteri metafizice în ceața morții.

Demonul Astaroth conduce Gha'agsheblah. Astaroth este de asemenea numit Ashtaroth, sau Astarte, iar la început a fost o zeiță semitică a fertilității și războiului, echivalentă cu Ishtar printre babilonieni și Inanna printre sumerieni. În textele goetice, Astaroth este numită Venus impură a sirienilor cu sâni de femeie, dar cu cap de măgar sau de bou. În Goetia, Astaroth este al 29-lea demon și se află în posesia unei înțelepciuni imense. Astaroth poate da informații cu privire la trecut, prezent și viitor și poate arăta toate secretele. Astaroth a fost unul dintre cei mai importanți Îngeri Decăzuți ce au fost aruncați în Abis iar Astaroth poate spune adeptului despre Căderea Îngerilor, și motivul din spatele propriei Căderi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu