Cuvinte pentru un început...

Setea de cunoaștere este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Prin diverse metode, suntem capabili să privim dincolo de păturile superficiale ale existenței pentru răspunsurile celor mai arzătoare întrebări. Astfel putem evolua, ne putem depăși condiția, dar durerea căderii în cele mai întunecate colțuri ale realității poate semăna numai dezastru. Spre deosebire de alte sisteme oculte unde adeptul umblă pe cărări pavate și luminoase, la adăpostul siguranței și păcii, în sistemele Căii Stângi, adeptul este singur, în locuri sălbatice, neumblate. Cele mai mari comori se află ascunse în Întuneric, puțini le găsesc, iar și mai puțini le dobândesc. La rădăcinile Copacului Mizantropiei, dezbrăcat de tot ceea ce este uman, adeptul îi culege roadele. Numai atunci se va rupe de creația ce l-a ținut captiv în iluzii; în moarte și extaz, se eliberează.

duminică, 24 iulie 2011

Ghagiel


Ghagiel este ultima Qliphă înainte de Thaumiel și este forța activă a părții întunecate. Ghagiel este asociat cu zeii falici și vietăți precum Diavolul în cea mai masculină formă, sau zeul Priapos cu falusul său roșu. Ghagiel corespunde cu Shiva în forma sa falică atunci când puterea falusului său cauzează deschiderea celui de-al treilea ochi pentru ca universul să fie distrus și recreat în același moment. Dacă Satariel este tronul zeiței întunecate, Ghagiel este tronul zeului întunecat. Beelzebuth, care este prințul demonilor, conduce Ghagiel. Numele său este interpetat ca „lordul muștelor”, dar descoperirile arheologice ne spun că Beelzebuth a fost la început un zeu fenician numit Beelsebel, ce însemna „lordul lorzilor”.

Când se ajunge la Ghagiel adeptul devine magician în cel mai profund sens al cuvântului. Magia este arta voinței, iar acesta este centrul voinței. Acesta este un nivel activ ce este reprezentat de bagheta magicianului. Bagheta este o copie a axei lumii în jurul căreia se învârte universul. Zeul masculin al cerului, ce poate fi găsit în multe religii, corespunde acestei axe, iar el este cel ce creează și susține lumea și ordinea ei. Axa lumii este falusul zeului. Ghagiel, condus de Beelzebuth, reprezintă forțele apocalipsei ce cauzează ruperea baghetei și distrugerea acesteia. Lordul muștelor se hrănește din vechea lume, precum muștele consumă un cadavru. Din cenușa vechii lumi, magicianul recreează universul ridicând bagheta și devenind axa lumii în jurul căreia se învârte un nou univers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu